het begin
Circa 1982 op het Coriovallum College in Heerlen besloten vrienden Michel, Frans en Geert en Lars een band te beginnen. Enkele naamsuggesties passeerden de revue, zoals ZMOK, of Flabbergasted Caulifowers. Frans had pikante boekjes “gevonden” in de bureaulade van zijn vader, Papa Frans.
Naast het Coriovallum College zat antiekzaak Hamers. De eigenaar had een zoon, Marnix, die drums speelde. Hij werd aan de gelederen toegevoegd. Hij had ook een eigen oefenruimte op de zolder van de antiekzaak, maar zijn vader vond het, na een aantal pogingen, geen goed idee om daar met een band te oefenen. Aan de andere kant van de school, in de Klompstraat, lag jongerencentrum Inpoet, de verzamelplaats voor alternatief Heerlen. Zij hadden ook een oefenruimte die je kon huren. Het mooie was dat als je daar repeteerde, een studiotechnicus in de mixruimte ernaast zat, die de gewenste nummers op een cassettebandje zette. Gemixt en al. Zonder hem zouden we geen opnames uit die tijd hebben want uiteindelijk hebben we daar maar een paar keer gespeeld. Overigens was hij van mening dat $exy We$t de slechtste band was die er repeteerde. Hieronder drie nummers die daar rond 1984 zijn opgenomen. Madmen singing in the bus, why aren’t they punished, just like us. I wish my mother had set my cradle on fire, from the day I was born I couldn’t get much higher. We’re gonna lighten up the sky. Burning cradles everywhere.


$exy We$t – Burning Cradles

$exy We$t – Wrong

In the heat of the night my body aches. No place for a friend only dreaming away. If only she could see me standing in the crowd. I would say all the things she never dreamed about.
Is this love? Is this life? This is wrong. This is torment.

$exy We$t – Shake your body

Suck your insides inside out. I wanna move your body to the north and south. I wanna feel you, smell you, touch your mind. I wanna shake your body down to the ground.


Nova Zembla

Na een aantal jaren, waarin we nauwelijks iets deden, kwamen we terecht in jongerencentrum Nova Zembla in Heerlerheide. Daar was een hok dat als oefenruimte dienst deed, compleet met aftandse apparatuur. We konden er helemaal losgaan op de vrijdagavond. Intussen hadden we een af en toe verschijnende bassist, Julien, omdat Frans liever orgel speelde op het telkens meegesleepte Yamaha keyboard van zijn moeder.


Leuk detail was ook dat er eens in de paar weken een metalavond in het jongerencentrum was. Het stroomde dan vol met metalheads, die in vergelijking met ons van een andere planeet leken te komen (zie foto). We haalden altijd bier aan de bar en de hele zaal schreeuwde vrolijk mee op klassiekers zoals “Am I Evil? Yes I am”. Dat was nieuw voor ons.

Eind 1986 organiseerde Nova Zembla een concert, waar daar repeterende bands acte de présence mochten geven. Het werd ons enige echte optreden. Goed was het niet, maar we speelden wel enkele smaakvolle covers zoals “Hey Joe” en “Do it clean” (zie hieronder). Hierna viel de band uiteen, voornamelijk omdat Frans en Geert in Utrecht gingen studeren. Alleen Michel en Marnix bleven samen muziek maken, onder de naam Baluchistan Bombers.


Bandleden

  • Michel van Kerkhof – Gitaar en zang
  • Frans Willems – Bas / keyboard
  • Geert de Haas – Gitaar
  • Marnix Hamers – Drums
  • Julien Maalsté – Bas
$exy We$t (Live Nova Zembla 28 dec 1986) – Do it clean (cover Echo & the Bunnymen)

Discografie

Geen demo’s, singles of albums. Slechts enkele nummers opgenomen in de oefenruimte en bij het liveconcert.


Links

<br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br>v<br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br>